Tilbage til naturen - med mobilen

Lige som i "Hjem til Gården" skal vi hver dag først sørge for dyrene. Det går igen på alle programmer, så I lærer dyrene og stedet at kende. Men i dag handler det mere om de vilde dyr - dem der lever i det fri. Kan vi finde dem? Kan vi fotografere dem?

Lidt som i TV - men meget nemmere

Vi kunne også kalde dette program for ”1 dag - 2 hold - 3 opgaver og en hel masse dyr”. Måske kender du TV programmet ”1 døgn - 2 hold – 3 dyr”? Her har vi hentet inspiration til dette dagsprogram, hvor vi tager jer med på fotosafari til spændende steder i Naturpark Maribosøerne.

Efter en kort introduktion, hvor vi lærer hinanden at kende, deler vi gruppen op i to hold, hvor der på hvert hold skal være minimum én mobiltelefon, gerne med et godt kamera.

Så får holdene de tre opgaver, de skal løse for at få point. De får også at vide, hvordan de kan tjene ekstra point undervejs ved at rapportere andre dyr, de finder, via MMS. Opgaverne veksler efter årstiderne, og det samme gør mulighederne for at komme rundt i terrænet, men det er blot med til at gøre oplevelsen spændende fra gang til gang.

Points til alle

Programmet foregår i tre omgange, og ligesom i de andre ”Tilbage til…”-programmer giver man også sine holdkammerater point undervejs. På den måde er det ikke kun nysgerrighed, dygtighed og viden, der præmieres, men også samarbejde og hjælpsomhed.

Når alle tre opgaver er løst, samles vi til sidst og sammenligner resultaterne: Hvad har holdene oplevet undervejs, var der sjældne dyr? Og måske skal man også bruge tid til at finde ud af, hvad man selv har fanget med kameraet. Vi ser både på bestemmelsestavler, kigger i bøger og bruger Google billedsøgning...

Velkommen til en anderledes naturoplevelse, hvor alle får noget nyt med hjem, samtidig med at de bidrager til at kortlægge biodiversiteten i et område af Naturpark Maribosøerne.

Praktisk info

Tidspunkt: 9.00 - 15.30

Aldersgruppe: 1. - 6. kl.

Antal personer: min: 5 - max: 12

Husk mobiltelefon, gummistøvler, mad og drikke samt evt. myggebalsam.